Yarım su bardağı iyice çekilmiş yeşil şam fıstığı
Yarım su bardağı rendelenmiş gravyer peyniri veya taze kaşar peyniri
5 yemek kaşığı mayonez
1 çay bardağı sıvıyağı
3 dal taze yeşil soğan (sadece yeşil kısımları kullanılacak ve çok incecik doğranacak)
8-10 adet sandviç ekmeği veya tost ekmeği
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde çekilmiş şamfıstığı, mayonez, sıvıyağı, peynir ve çok ince kıyılmış yeşil soğanları karıştıralım.
Öte yandan sandviç ekmeklerini ortadan ikiye bölelim. Tost ekmeklerini kalıplarla şekilli olarak da kesebilirsiniz. Hazırladığımız fıstıklı kanepe harcını kalın tabakalar halinde ekmeklerin üzerine dizelim. Bir taraftan da fırını 175 dereceye ayarlayıp, fırın ızgarasının üzerine ekmekleri dizip, fırına sürelim. Sıcak fırında yaklaşık 10 daikka kadar pişirelim. Ekmeklerin üzerindeki sos kabarıp, iyice sarı kahverengileşmeye başladığında kanepeleri fırından çıkarıp, ikram edelim.